Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Δευτέρα 6 Οκτωβρίου

"Ο αθλητισμός δίνει μεγάλη χαρά σε μικρούς και μεγάλους και πρέπει από το σχολείο να δίνεται το κίνητρο συμμετοχής, να επισημαίνεται η αξία της «δια βίου άθλησης», της ισότητας και της διαφορετικότητας." (από το δελτίο τύπου)

Στα πλαίσια της Πανελλήνιας ημέρας Σχολικού Αθλητισμού πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις όπου συμμετείχαν οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των τάξεων του σχολείου μας, με την καθοδήγηση των καθηγητών Φυσικής Αγωγής και των δασκάλων τους.
Μέσα σε ατμόσφαιρα χαράς και δημιουργίας, τα παιδιά εκφράστηκαν με ενθουσιασμό για την ημέρα αυτή.
Όλα τα παιδιά πήραν μέρος στα αγαπημένα τους αθλήματα, μπάσκετ, βόλεϊ, ποδόσφαιρο, χάντμπολ. Ακόμη συμμετείχαν σε σκυταλοδρομίες και παιδαγωγικά παιχνίδια συνεργασίας.
Μέσα από προβολή ταινιών σχετικών με το ρατσισμό, κείμενα πεζά και ποιητικά αλλά και συνθήματα, αντέκρουσαν το ρατσισμό και υποστήριξαν τη φιλία, την αποδοχή, τη συνεργασία.
Η δράση έκλεισε με παιχνίδι (δημιουργία συνθήματος από μαθητές και μαθήτριες) στην αυλή του σχολείου μας. Όλοι μαζί δώσαμε την υπόσχεση να είμαστε φίλοι και να συνυπάρχουμε, γιατί το οφείλουμε στους εαυτούς μας να αντιστεκόμαστε σε κάθε ρατσισμό.


Αυτή τη μέρα...