Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

"Στην Κύπρο με.... το Χρυσοπράσινο Φύλλο"


        Πέρσι , ο δάσκαλος μας , μας ανακοίνωσε πως θα λαμβάναμε μέρος σε ένα πρόγραμμα που  ονομάζεται    «Χρυσοπράσινο Φύλλο»    και   σκοπός  του  προγράμματος   ήταν  να γνωρίσουμε το φυσικό περιβάλλον και να αναπτύξουμε σχέσεις με συνομήλικα  παιδιά από σχολείο της Κύπρου . Το πρόγραμμα θα  ολοκληρωνόταν  με  ένα  εκπαιδευτικό ταξίδι στην Κύπρο .

      Στις 2 Μαρτίου του 2017 πραγματοποιήθηκε η τετραήμερη εκδρομή στην Κύπρο, στην οποία συμμετείχαν 4 εκπαιδευτικοί και 22 μαθητές της ΣΤ΄ τάξης. Από τη στιγμή της άφιξής μας στο αεροδρόμιο της Λάρνακας νιώσαμε ένα ζεστό κύμα φιλοξενίας .Περιηγηθήκαμε στο χωριό Φαρμακά γνωρίζοντας μαθητές του σχολείου και  ξανασυναντήσαμε μερικούς μαθητές που είχαμε γνωρίσει κατά την επίσκεψη τους, στο σχολείο μας τον Δεκέμβριο του 2016 . Ο ενθουσιασμός μας ήταν μεγάλος .Στη  συνέχεια , επισκεφτήκαμε ένα τοπικό ταβερνάκι στο χωριό Καμπί και δοκιμάσαμε παραδοσιακές γεύσεις της Κύπρου . Το απόγευμα μας χάρισαν μια αξέχαστη μουσική βραδιά .
     Την επόμενη μέρα , μαθητές και δάσκαλοι ξεναγηθήκαμε στο αρχαιολογικό χώρο Κουρίου και συνεχίσαμε την εκδρομή μας στην Λεμεσό απολαμβάνοντας τον ήλιο και την θάλασσα . Το ίδιο βράδυ περιηγηθήκαμε στα δρομάκια της Λευκωσίας και καταλήξαμε σε ένα συνοικιακό  εστιατόριο.
     Πριν την αναχώρηση μας για Αθήνα , δεν παραλείψαμε  να επισκεφτούμε την Πράσινη Γραμμή η οποία χωρίζει τις κατεχόμενες από τις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου. Παρά τα όσα γνωρίζουμε για την ιστορία της Κύπρου μόνο βλέποντας τα ερειπωμένα σπίτια αντιλαμβάνεσαι τι σημαίνει να έχεις χάσει το σπίτι σου και τον τόπο σου.
    Μέσα απ’ αυτό το ταξίδι ζήσαμε μια πραγματικά ανεπανάληπτη εμπειρία και κάναμε καινούργιες φιλίες που ελπίζουμε να κρατήσουν για χρόνια . Ανοίξαμε τα φτερά μας σαν μικρά γλαράκια και διευρύναμε τους ορίζοντες μας. Γίναμε υπεύθυνοι του εαυτού μας και μάθαμε την συνεργασία και την ομαδικότητα . Με νοσταλγία σκεφτόμαστε το ταξίδι μας στην Κύπρο και ελπίζουμε να ξαναβρεθούμε μαζί με τους αγαπημένους μας Κύπριους αδελφούς…
                                                                                                              Οι  μαθήτριες  της  Στ΄ τάξης
                                                                                                                          Μάιρα  και  Ίριδα