Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

"AΕΙΦΟΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ - ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ"




        Για δεύτερη διετία το σχολείο μας υλοποιεί πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ενταγμένο στο Διακρατικό – Διεθνές Δίκτυο Ελλάδας Κύπρου «ΧΡΥΣΟΠΡΑΣΙΝΟ ΦΥΛΛΟ».
Οικολογικό αποτύπωμα του σχολείου, πράσινη αυλή, εξοικονόμηση ενέργειας, ανακύκλωση, γνώσεις και δράσεις από τους  μαθητές – μικρούς ερευνητές της Ε΄τάξης σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Γεωργίου Βρυσουλών Αμμοχώστου Κύπρου.
       Την Πέμπτη 30/11/2017 υποδεχτήκαμε την Εκπαιδευτικό του συνεργαζόμενου σχολείου από την Κύπρο κ. Χριστίνα Κναή και ξεκίνησε η συνεργασία μας για τα σχολικά έτη 2017-2019, υπογράφοντας το Πρωτόκολλο Συνεργασίας στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αργυρούπολης, που είναι και ο συντονιστικός φορέας του προγράμματος.
     Την Παρασκευή 1/12/2017 η κ. Χριστίνα Κναή επισκέφθηκε το σχολείο μας, γνώρισε τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας και μας έδωσε πληροφορίες για το συνεργαζόμενο κυπριακό σχολείο που βρίσκεται δίπλα από την πράσινη γραμμή της τουρκικής κατοχής.
      Οι στόχοι μας αφορούν στην μελέτη από τα παιδιά της έννοιας του Αειφόρου Σχολείου, στην ανάπτυξη πρωτοβουλιών και δράσεων που θα τα ευαισθητοποιήσουν σχετικά με θέματα αειφορικής διαχείρισης και ανάπτυξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας. Μέσα από τη βιωματική εκπαίδευση και το άνοιγμα του του σχολείου στην τοπική κοινωνία θα περάσουν στις αρχές της συνεργατικότητας και της ομαδικής εργασίας στην επίλυση ζητημάτων που αφορούν την ίδια τους τη ζωή.
    Η ένταξη του σχολείου στο Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ΧΡΥΣΟΠΡΑΣΙΝΟ ΦΥΛΛΟ που αριθμεί 47 σχολεία σε Ελλάδα και Κύπρο σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, θα προσδώσει ένα επιπλέον κίνητρο στα παιδιά για δημιουργική μάθηση και για γνωριμία με έναν μαρτυρικό ελληνικό χώρο στην Κύπρο.
    Καλή αρχή λοιπόν στην προσπάθεια της Ε΄τάξης. Θα είμαστε όλοι αρωγοί: εκπαιδευτικοί, γονείς, τοπική αυτοδιοίκηση.

                                                                                                                             Η Διευθύντρια

                                                                                                                       Αχιλλεία Μπαλιάκου


  Από την επίσκεψη της κ. Χριστίνας Κναή στο σχολείο μας.