Σάββατο 24 Μαρτίου 2018

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Ναύπλιο

       Ο εορτασμός του Αγώνα του 1821 είχε φέτος βιωματικό χαρακτήρα συνδυάζοντας τη μάθηση με την επιτόπια έρευνα και επισκόπηση.
     Οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης συνοδευόμενοι από τις εκπαιδευτικούς κ. Ράδοβιτς Νέλλη, κ. Μελιοπούλου Ιωάννα και τη Διευθύντρια του σχολείου μας κ. Μπαλιάκου Αχιλλεία, πραγματοποίησαν ένα ταξίδι στην πρώτη πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους, το Ναύπλιο, με οδηγό τις αισθήσεις και στόχο τη μάθηση περπατώντας στα ιστορικά ίχνη και τα σημεία σύμβολα της σύγχρονης ιστορίας.


     

    Την Παρασκευή 23-3-2018 στις 07:30 αναχωρήσαμε από το σχολείο μας με Α΄ιστορικό σταθμό τα Δερβενάκια. Στη συνέχεια Β΄ ιστορικός σταθμός στην περιήγησή μας ήταν το Ναύπλιο όπου είδαμε την Πύλη της Ξηράς, τον Προμαχώνα Γκριμάνι, τις οικίες των Άρμανσμπεργκ και Μάουερ, την οικία της Μαντώς Μαυρογένους, την Πλατεία Αγίου Γεωργίου, το Τείχος Ακροναυπλίας, τον Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, σημείο δολοφονίας του Καποδίστρια, τις κρήνες, το χαμάμ, την Πλατεία Συντάγματος, το Βουλευτήριο, το οπλοστάσιο Βενετών (Αρχαιολογικό Μουσείο), το Τριανόν, τον «Μεγάλο Δρόμο», την Πλατεία Ναυάρχων (Κυβερνείο, τη θέση Παλατάκι, το Πρώτο Ελληνικό Γυμνάσιο, το Πρώτο Φαρμακείο, το Άγαλμα του Όθωνα, το Παλαμήδι). 
      Η μέρα μας γέμισε με εικόνες, γνώσεις αλλά και χαρά και ψυχαγωγία.