Κυριακή 17 Μαρτίου 2019

"Ένας μήνας αφιερωμένος στο Σχολικό Εκφοβισμό"



   Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα (6 Μαρτίου) κατά του Σχολικού Εκφοβισμού και κατόπιν εισήγησης και πρωτοβουλίας της διευθύντριας του σχολείου μας, ο μήνας Μάρτιος αφιερώνεται στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των μαθητών για αυτό το τόσο επίκαιρο και ευαίσθητο θέμα.
     Την Παρασκευή 15-3-2019, πραγματοποιήθηκε η πρώτη από μία σειρά παρουσιάσεων και δράσεων που θα διεξαχθούν στο σχολείο μας. Η πρώτη ημέρα περιείχε πλήρη ενημέρωση των μικρών μας μαθητών (και συγκεκριμένα των τάξεων Α, Β, Γ ) με στόχο την ευαισθητοποίηση και την εκμάθηση τεχνικών αυτοπροστασίας. Παράλληλα οι μαθητές του Τμήματος Ένταξης παρουσίασαν με μεγάλη επιτυχία τη Θεατρική Παράσταση «Εμάς μας νοιάζει».
     Την Τετάρτη 20-3-2019, η ενημέρωση συνεχίζεται και σειρά έχουν οι μαθητές των Δ, Ε και Στ τάξεων. Αυτή τη φορά, εκτός των όσων αναφέρθηκαν, η εκδήλωση θα περιλαμβάνει και ενημέρωση από την ψυχολόγο του σχολείου μας Καπετανάκου Ιωάννα, η οποία στη συνέχεια θα επεκτείνει το θέμα του σχολικού εκφοβισμού με projects ανά τάξεις.
   Τις δράσεις και τη θεατρική παράσταση επιμελήθηκε και οργάνωσε η συνάδελφος Καραχάλιου Κατερίνα, δασκάλα Ειδικής Αγωγής και υπεύθυνη σχολικού εκφοβισμού.