Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021

Ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στο σχολείο μας

Ο εορτασμός της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε σήμερα, από κάθε τμήμα ξεχωριστά, στις αίθουσες διδασκαλίας του σχολείου μας. Οι μαθητές  συμμετείχαν σε εκδηλώσεις και δράσεις, αποδίδοντας έτσι τις τιμές που αρμόζουν στους ήρωες που θυσιάστηκαν για την ελευθερία μας.









Στην Α΄ τάξη  αφού φτιάξαμε τα σημαιάκια μας, παρελάσαμε στην αυλή του σχολείου μας, με αποστάσεις φυσικά και με περισσή υπερηφάνεια και χαρά.








     Το ΣΤ1 παρουσίασε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας το θεατρικό δρώμενο, "Τα αγάλματα μιλούν και περιμένουν", το οποίο επιμελήθηκε η κ. Εύη Παπαδομιχελάκη και έντυσε με τη μουσική  του ο κ. Κώστας Θάνος.  γο﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽ις σκι Γερμανοικέελάκh kΤα τα  Τα αγάλματα του Αρχαιολογικού Μουσείου, λίγο πριν την εισβολή των Γερμανών στην Αθήνα, ζωντανεύουν, διηγούνται την ιστορία τους και εξομολογούνται τους φόβους και τις σκέψεις τους για το μέλλον. 








Μετά το τέλος του θεατρικού έγινε η παράδοση της σημαίας από τη Διευθύντρια  κα Αχιλλεία Μπαλιάκου, στη σημαιοφόρο του σχολείου για την αυριανή παρέλαση.



   Οι μαθητές της Β΄τάξης στο μάθημα Τ.Π.Ε. ζωγράφισαν σε χαρτί την ελληνική σημαία. Στη συνέχεια, με την εφαρμογή Quiver 3D Painting, που βασίζεται στην τεχνολογία της τρισδιάστατης – επαυξημένης πραγματικότητας, μπόρεσαν να δουν τις σημαίες που δημιούργησαν να ζωντανεύουν «μαγικά» στην οθόνη τους!