Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022

Λειτουργία Επιτροπής Διεπιστημονικής Υποστήριξης γονέων και μαθητών

 Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε πως και τη φετινή σχολική χρονιά, λειτουργεί στη σχολική μας μονάδα η Επιτροπή Διεπιστημονικής Υποστήριξης (Ε.Δ.Υ). Η Ε.Δ.Υ. αποτελεί, για τη Εκπαίδευση, έναν θεσμό με σκοπό την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και ψυχοκοινωνικών αναγκών του μαθητικού πληθυσμού και την υποστήριξη του καθώς και τη συμβουλευτική γονέων και εκπαιδευτικών. 

Η επιστημονική υποστήριξη μαθητών και γονέων θα γίνεται έπειτα από αίτημα  του συλλόγου διδασκόντων ή/και των γονέων-κηδεμόνων στον Διευθυντή/ντρια (και πρόεδρο της ΕΔΥ). Η διερεύνηση του κάθε αιτήματος θα γίνεται με προτεραιοποίηση και θα υλοποιείται από τη διεπιστημονική ομάδα (ψυχολόγο, κοινωνική λειτουργό, εκπαιδευτικό ειδικής αγωγής) με τρόπους που θα διασφαλίζεται το απόρρητο.

Η ψυχολόγος και κοινωνική λειτουργός θα βρίσκονται στο σχολείο μας κάθε ΤΡΙΤΗ.

Η Διεύθυνση του σχολείου,  το Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό, ο Σύλλογος των Διδασκόντων, η Ψυχολόγος (Ειρήνη Μάντη) και η Κοινωνική Λειτουργός (Στεφανία Μπαφίτη) σε συνεργασία με εσάς, θα εργαστούμε για να αγκαλιάσουμε με τον αποτελεσματικότερο τρόπο τις ψυχοκοινωνικές ανάγκες των παιδιών του σχολείου μας.

                                                                                                        Με εκτίμηση,   

                                                                                         Η Διεύθυνση του σχολείου