Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022

3 Δεκεμβρίου: "Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία"

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες) καθιερώθηκε να εορτάζεται στις 3 Δεκεμβρίου από το 1992, επειδή εκείνη την ημέρα η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ υιοθέτησε το Πρόγραμμα Δράσης για τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες. 

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία δίνει την ευκαιρία στους μαθητές μας, αλλά και σε ολόκληρη την κοινωνία, να εστιάσουν την προσοχή τους στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία. Στοχεύει στην προώθηση της κατανόησης σε θέματα αναπηρίας και στην κινητοποίηση υποστήριξης της αξιοπρέπειας και της ευημερίας των ατόμων αυτών. Επιδιώκει επίσης να επιστήσει την προσοχή στο γεγονός ότι το κέρδος από την ένταξη των ατόμων με αναπηρία σε κάθε πτυχή της ζωής είναι συνολικό και μας αφορά όλους.

Στο σχολείο μας πραγματοποιήσαμε δράσεις με την ομάδα τυφλών, Black light - The blind side of view, όπου με διαδραστικά δρώμενα, βοήθησαν τα παιδιά της Γ΄και Δ΄τάξης να αντιληφθούν καλύτερα τις ανάγκες των ανθρώπων που δεν βλέπουν, δημιουργώντας γέφυρες ανάμεσα σε ανθρώπους με και χωρίς όραση. Σας ευχαριστούμε πολύ!