Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022

"Σωστή διατροφή-Ποιοτική ζωή" : Δράσεις από την Α΄ τάξη

Στο πλαίσιο του μαθήματος Εργαστήρια Δεξιοτήτων και στον θεματικό κύκλο «Ζω καλύτερα- Ευ Ζην»   οι μαθητές της Α΄ τάξης  συμμετέχουν σε πρόγραμμα με τίτλο «Σωστή διατροφή- Ποιοτική ζωή». Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγιεινής Διατροφής στις 12 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε δράση στον χώρο του σχολείου κατά την οποία οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με την Πυραμίδα της Διατροφής, ξεχώρισαν τις τροφές σε ομάδες και στη συνέχεια δημιούργησαν «Το πιάτο του δικού τους υγιεινού πρωινού» και κατασκεύασαν μόμπιλε.

 

 

Επίσης πραγματοποιήθηκαν δύο εκπαιδευτικές επισκέψεις:

   Στις 25/10 στο κτήμα Ζαχαίος ,κατά την οποία οι μαθητές παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο: «Σταφύλι, ο δρόμος του κρασιού». Εκεί περιηγήθηκαν στον χώρο του οινοποιίου, είδαν όλη την πορεία παρασκευής του κρασιού από το μάζεμα του σταφυλιού ως την εμφιάλωσή του, πάτησαν σταφύλια σε παραδοσιακό πατητήρι και έφτιαξαν μουστοκούλουρα.

             Στις 3/11 στο εργαστήρι τέχνης «Ένεκα παιδείας», όπου παρακολούθησαν πρόγραμμα με τίτλο «Διατροφή Υγεία Αειφορία» και συμμετείχαν σε ένα θεατρικό δρώμενο προκειμένου με τρόπο βιωματικό να αντιληφθούν  τη σημασία της Υγιεινής Διατροφής στη σωστή ανάπτυξή τους.