Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024

Πρόσκληση σε Ημερίδα: "Στην αυλή του σχολείου - κόσμος"

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Βούλας και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ, σας προσκαλούν την Τετάρτη 31/1/2024 στις 18.30 ως  19.45 σε Ημερίδα που θα διεξαχθεί  στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας.

Τίτλος: 
"Στην αυλή του σχολείου - ένας κόσμος". Προβολή ταινίας και συζήτηση - ένας εναλλακτικός τρόπος να σκεφτούμε και να συζητήσουμε για θέματα εκφοβισμού.

Ομιλήτριες: Νεκταρία Αποστολίδου και Τζένη Πέτρου

Λίγα λόγια για τις ομιλήτριες

Η Νεκταρία Αποστολίδου είναι ψυχολόγος και συστημική ψυχοθεραπεύτρια. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης στην Κοινωνική Κλινική Ψυχολογία (ΑΠΘ) και ως υπότροφος του ιδρύματος Λίλιαν Βουδούρη είναι κάτοχος MSc στην Ψυχολογία Υγείας (UCL & King's College, University of London). Είναι, επίσης, πιστοποιημένη σύμβουλος για θέματα προβληματικής χρήσης διαδικτύου, εμψυχώτρια Κοινότητας και εκπαιδεύεται στη φάση αυτή στην θεραπεία τραύματος με τη μέθοδο EMDR. 'Εχει εκπαιδευτεί και εργαστεί στο χώρο της απεξάρτησης σε διάφορες δομές ήδη για 24 έτη, τα 22 από τα οποία είναι σε θέση ευθύνης. Παράλληλα έχει και ρόλο επόπτη της πρακτικής άσκησης προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών ανθρωπιστικών σπουδών. Στη φάση αυτή είναι υπεύθυνη στο Κέντρο Οικογενειακής Υποστήριξης του ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ στον Πειραιά.

Η Μαρία Ιωάννα Πέτρου είναι απόφοιτη του τμήματος Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Ε.Κ.Π.Α με κατεύθυνση στην ψυχολογία , οικογενειακή ψυχοθεραπεύτρια και πιστοποιημένη θεραπεύτρια ζεύγους . Είναι επίσης πιστοποιημένη σύμβουλος για θέματα προβληματικής χρήσης διαδικτύου και έχει ολοκληρώσει την εκπαίδευση της στην θεραπεία τραύματος με τη μέθοδο EMDR. Στη φάση αυτή ολοκληρώνει το μεταπτυχιακό της δίπλωμα στην Συμβουλευτική και τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Εργάζεται στο ΚΕΘΕΑ τα τελευταία 17 χρόνια ως θεραπεύτρια.

Ευχαριστούμε πολύ την εκπαιδευτικό Ειδικής Αγωγής του σχολείου μας κα Φιλίτσα Πρεπουτσίδου  για την  πρωτοβουλία της στην οργάνωση της Ημερίδας.

                                                                                           από τη διεύθυνση του σχολείου