Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021

3 Δεκεμβρίου: "Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία"

 Η 3η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ). Η ημέρα αυτή θεσπίστηκε το 1992 και γιορτάζεται παγκοσμίως, στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση και προώθηση της κατανόησης σε θέματα αναπηρίας και την κοινωνική κινητοποίηση για την ένταξη των ατόμων με αναπηρία σε κάθε πτυχή της πολιτικής, κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωής.

Τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα αυτή οργανώσαμε στο σχολείο μας μια σειρά δράσεων άλλες που υλοποιήθηκαν σήμερα και άλλες που προγραμματίζουμε τις επόμενες ημέρες.
Σήμερα η Γ΄ και η Δ΄ τάξη είχαν την ευκαιρία να συνδεθούν διαδικτυακά με τον κ. Δημήτρη Αντωνίου, έναν νέο άνθρωπο που αν και η ανευθυνότητα ενός οδηγού τον καθήλωσε σε αναπηρικό καροτσάκι για την υπόλοιπη ζωή του, αποτελεί με τη στάση του απέναντι στη ζωή έναν φάρο αισιοδοξίας και ψυχικής δύναμης για όλους μας.


Στη συνέχεια με τους εκπαιδευτικούς της φυσικής αγωγής έπαιξαν παιχνίδια στην αυλή που προσομοίαζαν είτε την έλλειψη όρασης είτε παραολυμπιακα αθλήματα.



















Η Α΄ και Β΄ τάξη επισκέφθηκε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και συμμετείχε στο πρόγραμμα "Γνωρίζω την αναπηρία μέσω του αθλητισμού" , με τις δράσεις:
Let's dance as one
Παίζουμε μπότσια μαζί
Καλαθοσφαιρική αγωγή με το ' Τζαμπολ της αγάπης'
Ποδόσφαιρο με την Εθνική ομάδα ακρωτηριασμένων.
Την επόμενη εβδομάδα θα συνεχίσουμε τις δράσεις μας και για τις υπόλοιπες τάξεις. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη θετική ανταπόκριση των παιδιών μας.