Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021

"Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδος"

Συνεχίζοντας στο σχολείο μας τις δράσεις αφιερωμένες στην Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία, η Γ΄ και Δ΄ τάξη συμμετείχαν στο βιωματικό πρόγραμμα "ΑΓΑΠΑΜΕ ΣΚΥΛΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ", που υλοποιείται από τον φορέα του κέντρου "Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδος".

Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος τα παιδιά κέρδισαν πολλά όπως φιλοζωϊκή συνείδηση, γνώση για την αναπηρία της τυφλότητας και παράλληλα ευαισθητοποιήθηκαν στις έννοιες προσφέρω, στηρίζω, δημιουργώ καινοτόμες δράσεις.
Τα παιδιά εξοικειώθηκαν με την έννοια της αναπηρίας και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η αναπηρία της τύφλωσης κατά την καθημερινότητα των ατόμων με προβλήματα όρασης.
Εξηγήθηκαν οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται όταν κανείς συναντά ένα άτομο με πρόβλημα όρασης και θέλει να το βοηθήσει και ποιοι είναι οι τρόποι προσέγγισης.
Έχοντας έναν Σκύλο Οδηγό, τη γλυκύτατη και φιλικότατη Ίρμα, τα παιδιά είχαν την δυνατότητα να δοκιμάσουν με κλειστά μάτια την εμπειρία να προσεγγίσουν το πρόβλημα.
Ευχαριστούμε την αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Βίκυ Σφήκα που ήταν μαζί μας στο πρόγραμμα και που στηρίζει όλες τις δράσεις των σχολείων του Δήμου μας, πάντα με θετική διάθεση.